Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Vakcinačné centrum bánovskej nemocnice zostáva v prevádzke

2.2.2023

Vakcinačné centrum Nemocnice AGEL Bánovce pokračuje vo svojej činnosti aj v roku 2023. Záujemcovia sa v ňom môžu dať zaočkovať proti koronavírusu raz za dva týždne.

Očkovanie je podľa odborníkov aj naďalej najúčinnejším nástrojom v boji s ochorením COVID-19. „Napriek tomu, že strach z koronavírusu už z ľudí opadol a väčšina z nás ho prekonala, očkovanie zohráva stále dôležitú úlohu. Zvlášť ho odporúčame pri starších ľuďoch a osobách s autoimunitnými a chronickými ochoreniami, ktorých zdravotný stav môže tento vírus výrazne zhoršiť,“ upozornila vedúca lekárka vakcinačného centra bánovskej nemocnice MUDr. Anna Zelenáková.

 

Zdravotníci v bánovskej nemocnici aj naďalej očkujú vakcínami Pfizer Comirnaty Original a tiež Comirnaty Original/Omicron 4-5, pričom práve druhá spomenutá sa podáva ako posilňovacia tretia a štvrtá dávka a zameraná je aj na variant omicron. Vakcína Nuvaxovid je toho času nedostupná a jej opätovné zaradenie je avizované v druhom polroku.

 

Očkovanie prebieha každý párny týždeň, v utorok v čase od 13.00 do 14.00 hod., najbližšie v utorok 7. februára 2023. Záujemcovia sa môžu zaregistrovať cez portál www.korona.gov.sk, zaočkovať sa však možno dať aj bez predošlej registrácie.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL