Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Valentínska kvapka v Bánovciach doplnila zásoby životodarnej tekutiny o 28 litrov

14.2.2023

Láska má mnoho podôb a jednou z tých najkrajších je nezištná pomoc. Podať pomocnú ruku tým, ktorí to najviac potrebujú, sa v rámci Valentínskej kvapky krvi v Bánovciach nad Bebravou rozhodlo až 65 dobrovoľných darcov krvi.

Každé dve sekundy sa nájde niekto, kto potrebuje doplniť nenahraditeľnú a životne dôležitú tekutinu. Krv sa však nedá získať žiadnym iným spôsobom, ako od dobrovoľných darcov, pritom jej spotreba je obrovská. Nevyhnutná je pri mnohých operáciách, po pôrodoch, úrazoch či autonehodách, ale práve od transfúzií závisí aj život onkologických pacientov.


Darcov krvi nikdy nie je dosť. Práve preto sa po pandemickej prestávke rozhodla túto ušľachtilú činnosť podporiť aj Nemocnica AGEL Bánovce, ktorá v spolupráci s miestnym spolkom Slovenského Červeného kríža a Národnou transfúznou službou SR zorganizovala Valentínsku kvapku krvi. „Valentínskej kvapky krvi sa zúčastnilo 65 darcov, 10 vyradených. Dovedna darovali krásnych 28 litrov krvi, bolo medzi nimi aj 18 prvodarcov,“ informovala riaditeľka bánovskej nemocnice MUDr. Mina Bobocká.

Darcovia od skorého rána stáli v rade, aby mohli darovať kus seba. Aj tým, že obetovali chvíľu svojho času, možno venovali desiatky rokov pacientom, ktorých život od darovanej krvi závisí. „Nikdy nevieme, kedy transfúziu budeme aj my sami potrebovať. Zmysluplné a charitatívne akcie treba podporovať a vyzdvihovať, preto som rád, že som sa mohol zúčastniť a poďakovať dobrovoľným darcom aj osobne,“ vyjadril sa primátor mesta Bánovce Ing. Róbert Gašparík.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL