Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Do výbavy bánovskej nemocnice pribudol nový parný sterilizátor

30.3.2023

Je rýchly, výkonný, precízny a stará sa o sterilizáciu prístrojov a materiálov na operačných sálach Nemocnice AGEL Bánovce. Novy parný sterilizátor Unisteri HP nemocnica zakúpila vďaka eurofondovému projektu.

V uplynulých dňoch pribudol do vybavenia operačných sál Nemocnice AGEL Bánovce nový sterilizátor Unisteri HP. „Prístroj v hodnote takmer 36 tisíc eur sa nám podarilo zakúpiť vďaka eurofondovému projektu nemocnice s názvom Posilnenie materiálno-technických kapacít Nemocnice AGEL Bánovce v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19,“ informuje námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti Nemocnice AGEL Bánovce Ing. Vladimír Záborský.

Sterilizátor je určený pre sterilizáciu pevných, poréznych aj plastových materiálov. Vďaka svojej rýchlosti a výkonnosti zjednoduší prácu na operačných sálach, kde sú sterilizátory nevyhnutnou súčasťou vybavenia. Ich úlohou je zničiť všetky životaschopné mikroorganizmy, teda baktérie, vírusy, huby a spóry a zabezpečiť tak sterilitu zdravotníckych pomôcok a liečiv.

 

„Prístroj disponuje dotykovým ovládacím panelom, vďaka čomu je jeho obsluha prehľadná a jednoduchá. Systém uzatvárania a utesnenia je automatický a cyklus prebieha rýchlo, presne a účinne vďaka kontinuálnemu napúšťaniu pary do sterilizátoru a dvom procesorom. V závislosti od sterilizovaných pomôcok a materiálov máme na výber z rôznych programov, takže si tohto nového pomocníka pochvaľujeme a tešíme sa z neho,“ hovorí Janetta Zárubová, vedúca sestra operačných sál bánovskej nemocnice.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL