Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica prevzala CT prístroj, spustenie nového pracoviska sa očakáva začiatkom júna

20.4.2023

Nemocnica AGEL Bánovce je opäť o krok bližšie k spusteniu prevádzky nového CT pracoviska. V stredu 19. apríla vedenie nemocnice prevzalo od dodávateľa špičkový CT prístroj INCISIVE. Slávnostné otvorenie moderného pracoviska je predpokladané na začiatok júna.

„Priestory sme odovzdali zhotoviteľovi v pondelok 9. januára 2023. V zmysle schválenej projektovej dokumentácie, ako aj stavebného povolenia, už máme za sebou stavebné práce, boli vymenené okná, vstupné dvere, v priestoroch sú nové elektrické rozvody, sadrokartónové stropy. Priestory boli vystierkované a položené nové podlahy. Dá sa povedať, že to najťažšie už máme za sebou. V týchto dňoch prebieha inštalácia sanity, čo sa týka priestorov, čaká nás v podstate už finále v podobe dokončovacích prác, upratovania či inštalácie nábytku a vnútorného vybavenia,“ informoval námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti Ing. Vladimír Záborský.

 

Práce by podľa predpokladov mali byť ukončené v priebehu mesiaca máj. „V stredu 19. apríla sme od dodávateľa prevzali aj samotný CT prístroj. V týchto dňoch prebieha jeho inštalácia a následne bude podrobený skúškam, aby sme pred spustením prevádzky pracoviska otestovali jeho plnú funkčnosť,“ uviedol Ing. Záborský.

 

Novozriadené CT pracovisko, ktoré prinesie pokročilú diagnostickú zobrazovaciu metódu priamo do regiónu, sa bude nachádzať v priestoroch bývalého archívu na prízemí nemocnice. Okrem diagnostických vyšetrení, z ktorých možno spomenúť CT v oblasti hlavy, krku, hrudníka, brucha, malej panvy, muskuloskeletálneho systému, angiografie, kolonografie, enteroklýzy a HRCT pľúc, budú na pracovisku aplikovať aj liečebné metódy, napríklad periradikulárnu terapiu či ozonoterapiu. Spustenie prevádzky je predbežne naplánované na začiatok júna.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL