Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Riaditeľka bánovskej nemocnice: „Bez darcov krvi by sme sa my, lekári, nezaobišli“

5.5.2023

Skvelá nálada a jeden z najväčších prejavov ľudskosti. Tak by sa dala pár slovami opísať Májová kvapka krvi, ktorú v Bánovciach nad Bebravou zorganizovala Nemocnica AGEL Bánovce v spolupráci s Miestnym spolkom Slovenského červeného kríža a výjazdovým tímom AGEL Merea. Zúčastnilo sa jej 42 dobrovoľných darcov.

Máj je časom lásky a jednou z jej najkrajších podôb je práve nezištná pomoc blížnemu. Svoju dobrosrdečnosť takouto formou dokázali aj dobrovoľní darcovia krvi, ktorí sa 4. mája rozhodli darovať životodarnú tekutinu. „Vstupným vyšetrením počas Májovej kvapky krvi v Bánovciach nad Bebravou prešlo 42 darcov, z nich 34 bolo k darovaniu vhodných a spoločnými silami úspešne darovalo 15,3 litrov krvi,“ uviedla Bc. Adriana Pelčová, manažérka medicínskeho oddelenia AGEL Merea.  

 

Darcov krvi nikdy nie je dosť a najmä letné obdobie býva z hľadiska zásob životodarnej tekutiny kritické. Väčšie množstvo úrazov, nehôd, a naopak, menej darcov krvi, sa často podpíšu pod nedostatok použiteľných krvných jednotiek. „Počas pandémie bolo aj darcovstvo krvi značne obmedzené, preto nás veľmi teší, že sa nám podarilo v priebehu troch mesiacov zorganizovať už druhú akciu tohto druhu a najmä, že v našom regióne je skutočne stabilná a spoľahlivá základňa úžasných ľudí, ktorí krv darujú pravidelne. Sme im za to vďační, pretože medicína je síce plná inovácií, ale bez darcov krvi by sme sa my, lekári, nezaobišli, keďže krv sa nedá nahradiť ničím,“ poďakovala riaditeľka bánovskej nemocnice PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL