Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica spustila skúšobnú prevádzku CT pracoviska

25.5.2023

Novozriadené CT pracovisko Nemocnice AGEL Bánovce spustilo skúšobnú prevádzku. Jeho slávnostné otvorenie vedenie nemocnice naplánovalo na približne polovicu júna. Nemocnica tak výrazným spôsobom postúpi v kvalite poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Novozriadené CT pracovisko, ktoré prinesie pokročilú diagnostickú zobrazovaciu metódu priamo do regiónu, sa nachádza v priestoroch bývalého archívu na prízemí nemocnice. „Priestory prešli kompletnou rekonštrukciou a v týchto dňoch dolaďujeme už len posledné detaily, prebieha inštalácia nábytku, interiérové a exteriérové značenie a podobne. Vďaka tomu, že sa všetko podarilo dokončiť včas, mohla byť už v pondelok 22. mája spustená skúšobná prevádzka,“ uviedol námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti Ing. Vladimír Záborský.

 

V okrese Bánovce nad Bebravou, ktorý má takmer 40-tisíc obyvateľov, doposiaľ CT pracovisko chýbalo. „Pacienti museli na vyšetrenia dochádzať do okolitých okresov, v prípade hospitalizovaných či imobilných pacientov situáciu ešte komplikovala nutnosť prevozu. Teší ma, že sa nám v rámci nemocnice podarilo vytvoriť podmienky na vznik moderného pracoviska, ktoré prinesie do regiónu kvalitnú diagnostickú zobrazovaciu techniku a skráti čakacie doby na CT vyšetrenie,“ povedala riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH.

 

Okrem diagnostických vyšetrení, z ktorých možno spomenúť CT v oblasti hlavy, krku, hrudníka, brucha, malej panvy, muskuloskeletálneho systému, angiografie, kolonografie, enteroklýzy a HRCT pľúc, budú na pracovisku aplikovať aj liečebné metódy, napríklad periradikulárnu terapiu či ozonoterapiu.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL