Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

NADÁCIA AGEL darovala bánovskej rehabilitácii nový prístroj

25.9.2023

Intuitívny, priestorovo nenáročný, jednoduchý na ovládanie a využiteľný pri rôznorodých bolestiach pohybového aparátu. Taký je nový prístroj na dištančnú elektroliečbu, ktorý dostala bánovská nemocnica do daru od NADÁCIE AGEL.

Rehabilitačné oddelenie Nemocnice AGEL Bánovce s kapacitou 16 pacientov sa zameriava na diagnostiku a liečbu funkčných ochorení pohybového charakteru. „Na našom oddelení sa stretávame nielen so staršími pacientami, ale aj s ľuďmi v produktívnom veku. Ide predovšetkým o stavy po úrazoch, operáciách pohybového aparátu, výmenách kĺbov a cievnych mozgových príhodách,“ uviedla vedúca sestra oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Zuzana Jančovičová.

 

Práve spektrum starostlivosti poskytovanej rehabilitačným oddelením sa rozšíri vďaka novému prístroju v hodnote viac než 4200 eur, ktorý mu venovala Nadácia AGEL. „Poslaním NADÁCIE AGEL je pomáhať a veľa našich žiadateľov o pomoc bojuje s chorobami pohybového aparátu a vítajú úľavu od bolesti chrbtice a kĺbov po úrazoch. Veľmi ma preto teší, že rehabilitačnému oddeleniu Nemocnice AGEL Bánovce sme mohli venovať prístroj na elektroterapie, ktorý pomôže pacientom z celého regiónu. Tento prístroj by sme určite nemohli zakúpiť bez pomoci zamestnancov nemocnice, ktorí nám poukázali 2 % z daní, nový prístroj je teda aj zásluhou lekárov, sestier, vedenia a celého personálu bánovskej nemocnice,“ vyjadrila sa počas odovzdávania prístroja riaditeľka NÁDÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.

 

Dištančná elektroterapia je určená predovšetkým pre podpornú terapiu pri liečbe bolestivých stavov pohybového aparátu. „Prístroj, ktorý sme dostali do daru, využíva dva druhy elektroliečebných prúdov – impulzné a interferenčné. Využitie nájde pri bolestiach akútneho aj chronického charakteru, pri degeneratívnych ochoreniach pohybového aparátu, akými sú napríklad artrózy, pri liečbe poúrazových stavov, porúch periférneho prekrvenia, použitý môže byť aj pre podporu regenerácie poškodených nervových zakončení. Elektroterapia teda pôsobí nielen analgeticky, ale má aj hojivé a regeneračné účinky,“ vysvetlila primárka lôžkového oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie MUDr. Oksana Kosztroba.

 

Dávkovanie dištančnej elektroterapie je individuálne a doba procedúry je cca 20 minút. „Veľkou výhodou je, že podávanie terapie je bezkontaktné a bezbolestné. Elektrické liečebné prúdy je možné aplikovať cez oblečenie či obväzy  a prístroj má veľmi jednoduché ovládanie. Predprogramovaných je 131 diagnóz, 34 impulzných a 319 interferenčných elektroliečebných prúdov, pričom diagnózy sú rozdelené nielen podľa indikácie, ale aj podľa miesta na tele. Sme veľmi radi, že tento moderný prístroj vďaka NADÁCII AGEL pribudol do výbavy nášho oddelenia a zároveň ďakujeme všetkým zamestnancom, ktorí venovaním svojich 2 % z dane k jeho nákupu pomohli,“ dodala MUDr. Kosztroba.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL