Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Profesijný život zasvätil bánovskej nemocnici: „Každý deň je niečím iný,“ hovorí vedúci údržby Milan Šmidt

19.10.2023

V bánovskej nemocnici začínal pracovať ako 24-ročný mládenec, pred pár dňami oslávil okrúhlu šesťdesiatku. Reč je o Milanovi Šmidtovi, ktorý sa už 36 rokov stará o technickú stránku nemocnice, aby v nej fungovalo všetko presne tak, ako má.

V roku 1987 nastúpil Milan Šmidt spolu s manželkou Jankou pracovať do bánovskej nemocnice. „Začal som ako elektrikár a manželka ako domovníčka, dnes ona pracuje na recepcii a ja som vedúcim údržby. Keď si odmyslím pribúdajúce roky a pár šedín, najväčší rozdiel za tú dobu vidím v technickom pokroku,“ hovorí s úsmevom sebe vlastným. „Kedysi nás bolo na údržbe 12 a väčšinu opráv sme zvládali svojpomocne. Dnes sme už len štyria, ale zasa je všetko vyspelejšie, či technika, či digitalizácia. Našou úlohou je dohliadať na chod nemocnice, aby všetko fungovalo, ako má, a keď niečo nefunguje, tak sa snažíme to čo najskôr opraviť, aby nebola prevádzka nijakým spôsobom obmedzená. Samozrejme, tiež kontrolujeme výťahy, kyslíkovú či plynovú stanicu, elektrinu, vodu a obhospodárujeme celú budovu. Myslím, že preto ma moja práca už desaťročia baví – nie je jednotvárna. Každý deň je niečím iný, zaujímavý, výnimočný a nepredvídateľný,“ prezrádza Milan Šmidt.

 

Vypracovať sa na vedúceho údržby Milanovi Šmidtovi pomohli nielen jeho osobnostné predpoklady, medzi ktorými sa vynímajú zodpovednosť a ochota, ale aj jeho cieľavedomosť a chuť neustále sa vzdelávať. „Popri práci som sa postupne naučil pracovať s počítačom, spravil som si maturitu a kvalifikáciu som si zvýšil aj úspešným zložením skúšok po absolvovaní odbornej prípravy revízneho technika,“ prezradil vedúci údržby, na ktorého sa naplno spolieha aj vedenie nemocnice, na čele s riaditeľkou Minou Bobockou: „Do nemocnice som nastúpila pred 25 rokmi a Milanko tu v tom čase už vyše 10 rokov pracoval. Ako riaditeľka vnímam, že v dnešnej dobe nie je trend zotrvávať na jednom pracovisku v podstate celý profesijný život, o to viac si takúto lojalitu vážim. Po toľkých spoločných dekádach sú vzťahy medzi nami už takmer rodinné, poznáme sa, máme vzájomnú dôveru a úctu a nebojím sa povedať, že Milanko patrí medzi zamestnancov, na ktorých sa dá spoľahnúť za každých okolností,“ vyjadrila sa riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH.

 

Pri príležitosti okrúhleho životného jubilea zvyknú ľudia rekapitulovať a inak to nie je ani v tomto prípade. Celý svoj profesijný život manželia Šmidtovci zasvätili bánovskej nemocnici, kde plánujú zotrvať až do dôchodku. V osobnom živote ich však postretlo trápenie, aké by žiadni rodičia nemali zažiť a museli sa vyrovnať s tragickým úmrtím dcéry. Ich srdcia napriek veľkej strate zostali naplnené láskou, ochotou, vrúcnosťou a silu kráčať ďalej im dodávala mladšia dcéra. „Pred mesiacom sa našej dcére narodila dcérka, naše prvé vnúčatko. To je teraz naša najväčšia radosť, bývame blízko, tak s ňou trávime veľa času a aj keď sa deň-dva nevidíme, dcéra nám posiela videá. Je to krásne a veľmi sa z vnučky tešíme,“ dodal Milan Šmidt, ktorému v súkromí okrem troch skvelých žien – manželky, dcéry a vnučky robia radosť aj domáce práce a záhrada.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL