Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Bánovská nemocnica začína budovať relaxačnú zónu: Prvým krokom sú búracie práce, ktoré dočasne obmedzia pohyb chodcov pred budovou

20.10.2023

Budúcim týždňom započnú práce, ktorých cieľom je vybudovanie oddychovej zóny pre pacientov a návštevníkov bánovskej nemocnice. Prvým krokom bude zbúranie rampy pred budovou, ktorá je v havarijnom stave.

V polovici októbra vedenie nemocnice pred budovu nainštalovalo oplotenie, ktoré v dotknutých miestach zabráni pohybu osôb a tým aj ich ohrozeniu. „V priebehu 43. kalendárneho týždňa začínajú búracie práce, ktoré sa budú týkať bývalej rampy. Ich súčasťou bude zbúranie dvoch poschodí rampy, pričom nosné stĺpy zostanú zachované a počítame aj s tým, že bude potrebné spevniť konštrukciu balkóna, čo však statik posúdi až po odkrytí nosných častí,“ uviedol námestník riaditeľa pre ekonomiku, technické a prevádzkové činnosti Nemocnice AGEL Bánovce Ing. Vladimír Záborský.

 

V závislosti od počasia by búracie práce mali trvať približne tri až štyri týždne. V ďalšej fáze, po odprataní stavebného odpadu, podľa dohody s vedením mesta Bánovce nad Bebravou s niektorými prácami pomôže aj radnica. „Vzhľadom na to, že pozemok pred nemocnicou je mestským vlastníctvom, s budovaním oddychovej zóny nám pomôže vedenie mesta. Po ukončení búracích prác sa nainštaluje oplotenie od vchodu do nemocnice až takmer po koniec budovy. Toto oplotenie by sme neskôr chceli nechať obrásť zeleňou, aby pôsobilo príjemnejšie a útulnejšie. Priestor, ktorý po oplotení vznikne, využijeme na vytvorenie zelenej oddychovej zóny, ktorá bude slúžiť pacientom, zamestnancom aj návštevníkom nemocnice,“ vysvetlil Ing. Záborský.

 

O ambícii zamerať sa aj na vizuálnu stránku budovy nemocnice a vytvorenie relaxačnej zóny informovala jej riaditeľka už v úvode roka. „Nemocnica sa nachádza doslova v srdci mesta, v jeho centre a máme za to, že by mala vyzerať reprezentatívne. Do investičného plánu sme teda zahrnuli aj projekt vytvorenia oddychovej zóny pred nemocnicou, keďže v okolí nie je žiaden park či relaxačná zóna, kde by si mohli hospitalizovaní pacienti posedieť na čerstvom vzduchu. V zveľaďovaní nemocnice, samozrejme, chceme pokračovať aj naďalej, plánujeme pristúpiť k výmene okien na budove a aj jej oplášteniu, teda novej fasáde,“ vyjadrila sa riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL