Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Letné mesiace využívajú na rekonštrukciu

24.7.2024

V bánovskej nemocnici je rušno aj počas leta. Práve obdobie dovoleniek a zníženého náporu pacientov sa vedenie rozhodlo využiť na realizáciu investičných projektov.

Investícia vo výške približne 32-tisíc eur putuje do rekonštrukcie kyslíkovej stanice, ktorá sa nachádza na nádvorí nemocnice. „Nemocnica doposiaľ využívala znovunaplniteľné nádoby na stlačený kyslík, čo však nepostačovalo pre potreby oddelení, najmä pri väčšom odbere kyslíka. Zároveň bola náročná aj manipulácia s nádobami. Preto sme sa rozhodli vybudovať odparovaciu stanicu s kvapalným zásobníkom s kapacitou 3000 litrov, ktorý sa bude podľa potreby dopĺňať. Predpokladaná frekvencia dopĺňania tejto nádoby je raz za mesiac, pričom plniteľné nádoby na kyslík bolo potrebné meniť aj dvakrát do týždňa. Okrem osadenia tejto nádrže rekonštrukcia zahŕňa tiež výmenu elektrických rozvodov,“ objasnil Ing. Vladimír Záborský, vedúci oddelenia technických a hospodárskych činností Nemocnice AGEL Bánovce.

 

Pacienti a návštevníci nemocnice určite ocenia aj výsledok stavebných prác, ktoré v polovici júla započali v interiéri nemocnice. Ide o komplexnú rekonštrukciu sociálnych zariadení na prvom a druhom poschodí. „Prebiehajúca rekonštrukcia dámskych a pánskych toaliet zahŕňa kompletnú výmenu sanity, obkladov a dlažieb. Výsledkom budú moderné priestory zodpovedajúce štandardom 21. storočia,“ doplnil Ing. Záborský. Predpokladaná čiastka, ktorú nemocnica investuje do tejto rekonštrukcie, je približne 44-tisíc eur.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL