Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

038 / 762 41 11

O nemocnici

Budovanie oddychovej zóny v bánovskej nemocnici je v plnom prúde

3.9.2024

O pláne vytvoriť pred bánovskou nemocnicou relaxačnú zónu jej vedenie informovalo ešte koncom roka 2023. Nový priestor, ktorý hospitalizovaným pacientom spríjemní pobyt v nemocnici a návštevníkom ponúkne miesto na oddych, by mal byť podľa predpokladov plne k dispozícii už o pár týždňov.

O ambícii nemocnice vytvoriť relaxačnú zónu pre pacientov informovala riaditeľka Nemocnice AGEL Bánovce PhDr. MUDr. Mina Bobocká, MBA, MPH ešte v roku 2023. „Nemocnica sa nachádza v srdci mesta, v jeho centre. Keďže v okolí nie je park či relaxačná zóna, kde by si mohli hospitalizovaní pacienti posedieť na čerstvom vzduchu, do investičného plánu sme zahrnuli projekt vytvorenia oddychovej zóny pred nemocnicou, ktorá bude slúžiť práve na stretnutia hospitalizovaných pacientov s návštevami, ale využívať ju budú môcť aj pacienti ambulancií a ostatných pracovísk nemocnice,“ uviedla riaditeľka.

 

S prácami, ktoré boli odrazovým mostíkom k vytvoreniu oddychovej zóny, nemocnica začala ešte vlani. „Prvým krokom bolo zbúranie bývalej rampy a spevnenie konštrukcie balkóna, ktorý následne dostal novú fasádu. Priestor, ktorý po zbúraní rampy vznikol, sme oplotili, upravili terén a v súčasnosti sa už venujeme položeniu zámkovej dlažby. Nasledovať bude úprava terénu okolo dlažby, osadenie lavičiek a výsadba zelene, ktorou chceme nechať obrásť aj plot oddeľujúci relaxačnú zónu od chodníka, čím dosiahneme zútulnenie týchto priestorov a ich oddelenie od rušnej časti námestia,“ ozrejmil vedúci oddelenia ekonomiky, technických a prevádzkových činností Nemocnice AGEL Bánovce Ing. Vladimír Záborský. V prípade, že práce nič nenaruší a všetko pôjde podľa plánu, oddychovú zónu by pacienti mohli začať využívať už na jeseň tohto roku.

Späť

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL